September 25, 2008

balik kampung....duit raya...raya

yeah...tinggal lagi 5 ari nak raya...mood nak keja mmg dah x dak..mcm bebudak jer...hehhehe..apa yg pasti, esok Adik smpai KL dlm pukul 3. tgh memikirkan apa reason nk bg kat boss utk kuar wal esok..Adik aku ni pun..x pikir ke Kak Yong dia kerja..ada ke patut amik bas awal...x kisah lah...then ari Sabtu, kitorang berdua akan bertolak balik kampung -Pulau Pangkor. mesti mak & abah suka n hepi bila dua anak diorang yang jauh di perantauan pulang. Ermm..sebelum ni, mak berbuka sorang2 jer kat umah. maklum, abah & zali (young bro) gi kelaut, Atan (youngest bro) bljr n stay kat asrama, aku keja kat Putrajaya n Adik (younger bro) belajar kat UTM, Johor. Semalam mak call, sempat lg sembang pasal kepulangan 3 orang anak dia nih..siap plan nk masak Laksa Kuah Lemak on Saturday (the day aku n adik blk).

Tahun ni, aku cuma belikan baju jer utk abah n brooch utk mak. Adik2 aku apa pun x beli..hehehehe...jimat bebbbb. Kumpul duit nak kawen :P aku sendiri pun x berganti apa pun. Dah besar panjang nih, benda2 baru utk raya dah x perlu pun. Cukup apa yg ada.

Memandangkan tahun ni gomen staff dpt bonus, so bonus pertama ni aku bagi semuanya pada mak n abah aku. kiranya masing2 dapat 1/2 lah. Ini bonus pertama aku, so khas utk parents aku yg dah byk berkorban ringgit pada aku. sekadar hadiah aku utk jasa diorang yg x terhitung hingga kiamat.. Utk adik2 pun dah ada peruntukan duit raya masing2 termasuk lah sepupu sepapat yg berbaris panjang nnt kat kampung. X sabar plak..kekekekekehhh.

Raya ni merupakan raya pertama aku sebagai tunangan kepada my lovely fiance-Asrol Aizat. So, nk kena pi umah future in-law.ecehhhhh...target kitorg, next raya, kitorang akan beraya sebagai husband & wife plak. Moga termakbul lah doa dan harapan kami berdua..InsyAllah...Aminnnn..

Ok lah...utk tempoh seminggu lebih (dpt cuti seminggu), blog ni akan dihentikan utk sementara waktu...

To all..SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN

1 comment:

DHackerz said...

huhuhu...well slamat hari raya kat awak...nasib baik tunang org...hahhhaa...x de pepe...yup semoga permintaan awak dikabulkan...insyaallah...