April 18, 2010

UMRAH DAN ZIARAH - PENGALAMAN MELALUI GAMBAR

Makan berlima dalam satu talam..sangat sedap.nasi arab (maybe) makan bersama ayam oanggang & ikan goreng. Makanan dalam perjalanan dari Madinah ke Mekah. Sangat menyelerakan..licin talam kitorang bedal..memang sedap...

Rezeki burung merpati yang banyak di perkarangan Masjidil Haram. Teruja ja mak & maklang tabur gandum untuk merpati2 yang ada :)

Bergamabr kenangan di dalam Muzium yang memaparkan sejarah mengenai dua masjid utama iaitu Masjid Nabawi dan Masjidil Haram.


Alhamdulillah, hajat nak berjumpa dengan CL - blogger yang tinggal dan bekerja di Mekah (Hotel Royal Orchid Safwa - just nearby Masjidil Haram) tertunai. terima kasih atas layanan yang sangat lah baik kepada kami sekeluarga walaupun CL tersangat busy. Sempat bawa kami ke suite yang view Kaabah dan menjamu kami makan di bilik CL. Moga bertemu lagi di Umrah akan datang..InsyaAllahSebelum ke airport Jeddah untuk peulang ke Malaysia..singgah solat asar di Masjid Laut Merah . Terbentang indah laut sayup mata memandang....persinggahan terakhir buat kali ini..kerna yg pasti, jika diizinkan Allah, akku pasti sampai lagi...No comments: