May 28, 2010

36 MINGGU @ 9 BULAN...MENUNGGU HARI :)

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...........
Segala pujian pada Allah....

Kandungan aku an berusia 36 minggu @ 9 bulan. My due date 11 Jun 2010 which is a day b4 my 1st anniversary :)

Secara jujurnya...aku memang dah tak sabar nk beranak..aku dah tak sabar nk tengok baby...aku dah tak sabar nk susu kan baby...aku dah tak sabar nk letak baby kat dalam pelukan..aku dah tak sabar nk mandikan baby...aku dah tak sabar nk dengar suara baby, aku dah tak sabar nk buat everything about my baby..segala-galanya..
Sometimes, bila bangun tidur, aku tertanya2 bila masanya aku nk deliver..hari ni kot..but, at the end of the day, time nk tido balik..aku kecewa...aku memang dah tak sabar...
Pelik..9 bulan lamanya aku boleh tunggu, but when its come to the end..aku tak boleh tunggu. Ini lah perasaan semua bakal ibu rasanya...

Sekarang ni, dalam usia kandungan 36 minggu, baby dah membesar & memenuhi ruang uterus, pergerakan pon dah sangat terbatas. Iye...dengan kaki yang bengkak..agak sakit bila duduk, then nk bangun...dugaan yg berbaloi kelak. Tp, kaki aku ni dah bengkak tahap yg teruk gak..ala2 shrek plak. hasben pon pelik & takut tengok..tau takut..yg menanggung ni lagi lah. Yg pasti ni lah kesan akibat byk tawaf alamanda..hoohhooho...

Apa pon, doa aku moga aku dapat bersalin normal dan dipermudahkan Allah segalanya..Aminnn...

2 comments:

~ Lady ell ~ said...

bnyk2 bersabar...kuatkn semangat

dpt berita dr ben ashaari.:)

Zala Wajik said...

semoga yang terbaik untuk bayi tersebut :)