May 29, 2010

RISAU.............

Hati sangat risau...

My baby tak bergerak since yesterday (friday)

Not even a slight movement.. :(

Kalau ikut advice dr nurse & doc through routine check up, kalau baby tak bergerak cukup 10 kali after 9 pm, kena pi hospital. Tp aku tak pi coz sebelum ni pernah gak jadi macam ni, tp baby akan bergerak dalam pukul 10 pm..time mama dia nk tido.

Damn................hati sangat risau. Malam tadi memang tak boleh tdo coz ada rasa sakit & keep waiting kalau baby akan bergerak. Tp still tak ada..nk kata dah sampai masa utk deliver pon tak gak coz there's no sign - neither kontraksi, air ketuban nor endir campur darah.

Nak gerak hasben yg tido lena pon tak sanggup..selagi mampu, aku bertahan. Berdoa moga pagi esoknya baby akan bergerak. Tp sekarang dah almost 12 pm, baby still tak bergerak. Hasben keep calling tanya dari opis.

Aku jenis yg percaya pd rasa hati...i know there's nothing wrong with my baby. Tp, kali ni, walaupon seratus peratus hati ckp tak ada apa, aku tetap risau...coz ni berkaitan ngan nyawa dlm perut aku...my baby.......

Hasben just call, & dah decide bila dia balik keja nnt terus pi hospital wat check up...masyaAllah...sungguh hati semakin risau...tgn ni dok ketuk2 perut kalau2 baby akan alert..but...kecewa :(

Ya Allah, moga segalanya berjalan lancar..moga tak ada apa2 yg tak sepatutnya berlaku...moga segalanya selamat....moga aku dan baby sihat, jauh dari penyakit...aminnnn

33 comments:

MrRollies said...

Sabar Ye kak..
Semoga tabah jalani ujian ni..
Mungkin ada hikmah T_T

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

insha ALLAH kami di luar sentiasa mendoakan puan...

A-Y-I-E said...

Baca sahaja entri sis ni saya terharu dan sedih apabila ur baby tak gerak

Saya tahu bagaimanakah hati ibu terhadap anak-anak mereka

Sis, saya harap anda mampu bersabar dengan rintangan ini

Apa-apapun saya mendoakan ur baby selamat

JaJa'Z said...

hai mieza..jaja'z coming from ben's blog..sorry to hear the bad new..harap2 mieza tabah,dan kuatkan semangat..belum rezeki lagi..insyallah,pasti ada hikmah disebaliknya...'dia' menanti u di syurga..

Sang Karipap said...

Amin...moga2 Allah memperkenankan doamu.

Apa-apa hal pun bersedia lah untuk menghadapi sebarang consequences..kuatkan semangat, sentiasa percaya kepada Allah...

umi_e said...

Salam... kami dapat berita sedih tentang kehilangan baby daripada blog Mr. Ben... semoga kuat dengan dugaan yang datang...

* Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui Akan Segalanya...

~Take Care~

nirelwof said...

salam,

i heard from Ben Ashaari that u had lost ur baby.

my condolences...semoga apa yg terjadi ini mempunyai rahmat yg tak terhingga untuk anda sekeluarga...

insya Allah

cikmin said...

Salam Takziah untuk anda suami isteri,banyak kan bersabar..

Eciz said...

amin. moga2 baby itu okey. tawakal okey dear. ;)

rATu kEBaYA said...

er,.. sabar ya.. dugaan dari allah tu.. tak tahu nak kata apa.. berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya.. cuma boleh kata bersabar je..

simawarhitam said...

dapat khabar dari ben....

takziah. tabahkan hati OK...

anymz said...

jgn risau sayang..adik beruntung kerana ada yg menunggu di sana.akak ada dua org kakak dan seorang adik yg meninggal masa baby.nasihat akak baby ni mungkin tak dpt membahagiakan kita di dunia tapi dia dapat membahagiakan kita di akhirat nnt.insyALLAH.bersabar dan berdoalah.......

ainhany said...

salam ukhuwah,

smuga sabar dan terimalah ujian ini degn puh sangka baik padaaALLAH..ada hikmah yang tak mpu kita batasi...semuga bb mnnti ibu dan ayahnya di sana..jannah yg layak buatnya..
jaga diri baik2 dan semuga tabah.
salam taziah dan simpati yg terangat..kita sygnya tapi allah lebih synginya..al fatihah

kakintan said...

Salam kenal dari Kakintan Kakintan berharap semoga anda suami isteri tabah dengan ujian ini.

Nur AtiEtin said...

al-Fatihah dan takziah buat akak..xpe..rzeki ade di mana2..dan jgn lupe yg stiasa mnunggu ibu dan ayah di syurga..=)

~ Lady ell ~ said...

bnykkn bersabar...

>dpt tau dr en.ben ashaari

Tupai Karan said...

salam, sy baru dpt tau dr Ben Ashaari, mmg terkedu sy lepas baca cerita awak..
tentu sekali awak sekeluarga skarang dalam kesedihan teramat, kami sebagai org luar hanya dpt berkongsi duka saja dan mana yang buleh ditolong kami akan cuba,, pi mai kenal xkenal kita semua sama bersaudara..

minta awak+suami bertenang+kuat menghadapi dugaan ni, tentu ada hikmah sebaliknya yg perlu buatkan kita semakin dekat dengan Tuhan..

(tak tau nak cakap apa lg, sedih..)

Ummi said...

Salam takziah Miza...dapat berita dari Ben ttg kehilangan baby tersayang..moga berbanyak sabar yaa..Allah lebih menyayanginya..xpa, Miza dah ada "saham" di sana dan insyaAllah akan dikurniakan rezeki dan zuriat lg hendaknya...amiiinn..

fateen innanie said...

takziah pd anda. walaupun kita tak kenal. sy dpt berita kehilangan anda dr en.ben. semoga anda tabah menghadapi. anak itu akan mmbawa anda ke syurga. redha dengan kehendak-Nya dan ini adalah sbhgian ujian dr-Nya. mungkin selepas ini, rezeki anda bertambah! sy doakan! amin....

"Impian Isma" said...

Semoga anda suami isteri tabah mengharungi hidup ini...

Liya said...

apa yg terjadi?

p/s: harap saudari bersabar ye...semua ni dugaan ALLAH utk hambanya yg beriman...

i'm shin... i'm inesen said...

salam.. pi la cecepat ke spital ek... jgn ikot gerak hati ker apa ek

neem said...

salam..

kuatkan hati ye sis

Amy Syaquena said...

salam ziarah,pity to hear that sabar banyak2 ye,setiap ujian yg di beri pasti ada hikmahnya...

eelobor said...

semoga anda sekeluarga terus tabah

Nurshahfamily said...

salam perkenalan....

harap u lebih tabah....
sesungguhnya ade hikmah disebalik semua dugaan yang diberikan pada kita...

nur pun pernah laluinyer cuma cara yg berbeza...

akik3881 said...

be strong ok..setiap yg berlaku tlah dirancang oleh allah taala..mesti ada hikmah dsblk nyer juga..sentiasa bdoa kpd allah..smoga diberikan kekuatan n ketabahn melalui stiap ujian di dunia ini..mungkin baby tue yg akan mjemput kite ke syurga nnti..insyallh..

Tengku Nizam said...

kak, takziah sgt2 atas kehilangan baby..

DaHLia said...

semoga tabah ya...

oReNdeViL'89 said...

hurmm..sy dpt berita psl baby dr ben, tabahkan hati k. semuanya ikut ketentuanNya. di setiap duka, pasti akan da penawarnya. insyaAllah

kakyong said...

salam takziah..
baca abt ur news dr blog ben..
tabahkan hati ya..

a.z.n.e.e said...

semoga kalian berdua tabah... Insyallah ada ganjaran disebaliknya..

~dYaHaHa~ said...

salam...i dapat tau u just miscarriage...salam takziah dari saya...klu xkeberatan, boley share due to what ur baby didn't make it? sbb dah passed 36weeks kan?ape2 pon, jaga kesihatan ye...salam...