October 17, 2011

BILA HAMPIR 6 BULAN

Alhamdulillah.......syukur pada Allah.

Tak lama je lagi Aziq dah nak cecah usia 6 bulan. Kejap sangat rasa masa berlalu. Anak mama dah besar :) Aziq pon dah pandai meniarap. Alhamdulillah jugak, Aziq still breastfeed...

Bila sebut 6 bulan, apa yg dok berlegar dalam fikiran adalah SOLID FOOD. Sekarang ni, dok lorat google & bertanya pasal solid food utk Aziq. Apa makanan pejal pertama nak bagi, apa menu2 yang ada, macamna nak buat, itu la, ini lah...wahhhhh, sgt excited.

Urm...yg ada dalam kepala otak sekarang adalah bubur nasi & puri buah. Serabut juga kalau pikir macam2. Maklum, kita nak yang terbaik utk anak kita. Semua mama macam tu kat dunia ni kan.

Tapi, aku ada cara sendiri. Yg utama, makanan tu sesuai & di'recommend' kan oleh tuan doc. Cuma 1 je hasrat hati aku...x mo bagi bijirin yg ada kat pasaran mcm nes**. Baik bagi bubur nasi yg aku masak sendiri aje. Dah sah2 x dak bahan pengawet. Plus, mama masak dengan kasih sayang...kelasssss gitew. Tapi tu semua adalah hasrat hati..moga Allah permudahkannya. Amin.





So....pas ni dok sibuk nak wat menu harian utk Aziq. Another life experience to be explore... indahnya hidup sebagai seorang mama :)

1 comment:

analytical instruments supplier said...

your post nice with perfect knowledge and bookmarked it on with my friends who may like it


german to english translation

http://germantoenglishtranslation.blogspot.com/